Wednesday, February 21, 2007

NRK ; DRITT-Organ! Våkne opp nrk! VÅKNE OPP !!

Det er helt utrolig hvor dritt det går an å kjøre en institusjon. Nrk som media-maskin er helt på jordet. La oss ta for oss radioen. Setter jeg på radioen har jeg disse kanalene å velge mellom:
Nrk P1
Nrk P2
Nrk Petre
Kanal 24
P4
Power Hit Radio
Alltid Klassisk

Jeg bruker hørselvern på jobben og har derfor anskaffet høre-klokker med innebygd radio. Kanal-valget er for det første ALT for lite. Det burde være rundt 12-15 kanaler å velge mellom. Dagsformen styrer for det meste hva det er jeg har lyst til å høre. Har jeg vært på fylla dagen i forveien så vil jeg gjerne ha bra rolig musikk med artige innslag innimellom. Ikke veldig tenke-modus. La oss starte med NRK. 4 kanaler. P1, P2, P3, Nrk Alltid Klassisk.
P1 har blant annet; Nitimen (som faktisk går over 2 timer) hvor det på et gjennomsnittlig innslag snakkes med en person som igår så en katt hoppe 4 meter. Spenningsnivået er ikke til å ta og føle på for en ung mann på snart 25 Norgesglasset; samme greia. Dette er ikke artig. Det blir sosial-porno. Sukkersøtt svada program som overlever på gjentagelser. Varer i 2(!!) timer. Videre utover dagen er det Her og Nå. Dette er faktisk bra. En time nyhetssending som dekker det meste som har skjedd til nå siden sist og som har intervjuer og dybde-journalistikk. Pluss for dette.
P2; Her har jeg lite å klage på. Gode programmer som Sånn er livet, Verdt å vite, Radioselskapet. Denne kanalen virker mer informativ. Pluss for mye av programmene!
Petre; Hvor mange ganger skal jeg sitte og høre på dårlig norsk rap med miniamlt med underholdning imellom hver musikk? Om du kommer inn på Petres A-liste skal du, som artist, spilles 10 ganger i døgnet. Dette er ikke iberegnet natt-sendingene hvor kanalen går i samsending med P1. Ergo; Ravi og DJ Løv, Sondre Lerche og andre norske artister som er blitt hypet opp spiller gauler ut sangen sin 10 ganger iløpet av dagen. dvs. at hvert program som sendes på Petre spiller sangen minst 1 gang! Hva skjedde med all musikk som ble laget FØR 2006 ?? (skrivende stund; 21feb. 2007) Hvor ble det av all metall musikken? Eller, det kan jeg svare på. Det blir spilt Dødmetall mellom 22.03 og 24.00 hver dag. Men da hører jeg jo ikke på radio!!
Jeg sukker på hodet.
NRKs monopol burde vært slått ned. Stimuler private til å lage innholdsrike sendinger med mye variasjon og stimulerende tematikk.
Om ikke er vi dømt til gjentagelse og irritasjon.

På veiene av sikkert ikke så mange

Christian...

No comments: