Tuesday, April 24, 2007

La oss alle bli bønder!!

Staten har den fantastiske ordningen ved å sponse spesifikke yrkesgrupper. Spesielt bønder.

Er du bonde i norge har du det bra. Kom ikke å klag. Du får penger av staten for å drive med det du gjør uten å være ansatt av staten! Hvem andre kan si det ?

Jeg jobber i et lite firma som er i konkurranse både med industrielle virksomheter i Norge og spesielt med utenlandske aktører som tilbyr til spott-pris varer vi produserer . Disse landene har ikke pliktig arbeidsgiver- og eller arbeidsmiljølov samt andre direktiver vi har her i Norge. Hva med å gi bøndene beskjed om at enten så leverer de produkter eller tjenester til å lønne seg selv som enkeltmannsforetak eller i en samkjøring med andre bønder, eller så må de legge ned.

Det må bli slutt på at staten og bedrifter som er moms-pliktig skal sponse tapssluk i dette nokså lange landet KUN så vi kan få en nasjonalromantisk følelse av fedrelandet. Hva ville skjedd om alle bedrifter i Norge hadde skreket og sagt at vi også ville bli sponset av staten? Tenk på alle bedrifter som går konkurs eller aldri kommer i gang fordi de mangler penger til å satse! Eller de som satser men som faller, faller Stygt. Er du bonde derimot får du vel penger bare for å tenke på kornåkeren. Fordi; Går det bra med kornåkeren så tjener du penger, går det ikke så bra kan du snakke med staten som gir deg penger for tapt inntekter nærmest bare fordi du driver jordbruksvirksomhet, eller det som sikkert kan kalles primærnæring.

Men fortell meg; Hvorfor skal vi betale skatt som går til bønder for å opprettholde denne ordningen mens staten legger toll-barrierer på utenlandsk produserte jordbruksvarer? Hadde du stoppet subsidier til jordbruket og lagt flat import-avgift på vanlige matvarer fra utlandet ville neppe jorbruket overlevd. Men hvorfor skal dette bekymrer oss? Hvorfor trenger vi jordbruk i Norge når de ikke selv klarer å få hjulene til å gå rundt?

Kan jeg slippe å betale skatt for å opprettholde en næring som ikke klarer seg?

Kan jeg starte en ny næring som ikke klarer seg, klage til staten og dermed overleve på subsidier?

Er ikke da statlig subsidiert næring snylting på staten?

Åslaug Haga kom smilende og leende som en sol etter at statsbudsjettet ble lagt frem. Departementet hennes, landbruksdepartementet hadde fått 5,7mrd kroner til disposisjon (litt usikker på summen, men det var fler mrd.) TIL DISPOSISJON ?? Hvorfor skal de ha noe i det hele tatt? Klarer de ikke å balansere budsjettet? Hva ville skjedd om samtlige bedrifter hadde krevet det samme ? Innkjøp til bedrifter kan skrives av på skatten likevel!

Bønder må kunne klare seg på lik linje med alle andre som driver næringsvirksomhet. Om et firma ikke klarer seg går det konkurs, bønder trekker et sukk og ber om mer penger fra staten. Jeg er glad jeg lever i dette frie landet.

La oss alle bli bønder...

1 comment:

Unknown said...

Du får penger av Skoinlägg staten for å drive med det du gjør uten å være ansatt av staten! Hvem andre kan si det